Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Wintersport is niks voor allochtonen'

  •  
07-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
338 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Radiozender FunX ondervroeg haar luisteraars: meerderheid is het eens met de stelling
Dat wintersport louter voor de rijken zou zijn, is een achterhaald idee. Wat wel opvalt is dat wanneer je in Google opzoek gaat naar wintersportfoto’s, je overwegend blanke gezichten ziet. Dit doet het vermoeden rijzen dat wintersport niet voor allochtonen weggelegd is, maar klopt dat eigenlijk wel?
Meerderheid FunX-luisteraars: “Wintersport is niks voor allochtonen” by FunX Radiozender FunX legde de vraag voor aan haar luisteraars. Een krappe meerderheid is het eens met de stelling, zo bleek uit de poll. 53 procent stemde voor, 47 procent stemde tegen.
Een oorzaak kan volgens de reageerders gezocht worden in het feit dat wintersport doorgaans bij de autochtone bevolking van ouder op kind wordt doorgegeven. Immigranten hebben nooit geskied en kunnen het daarom niet doorgeven.
Een ander reageert door te stellen dat ook in Marokko aan wintersport wordt gedaan. Hij doelt op het wintersportdorpje Ifrane in het Atlas-gebergte.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.