Laatste update 21:14
54

Witte Huis verdedigt moslimban met aanslag die nooit gebeurd is

Het Witte Huis, je kan er veel over zeggen maar voorheen kon je erop rekenen dat alle verklaringen gecheckt waren en in de meeste gevallen waar zijn. Sinds de aantreding van Donald Trump als president kan je daar niet meer zo zeker van zijn. Kellyanne Conway, adviseur van Donald Trump, werd geïnterviewd door MSNBC over de wanbehandeling van de pers en de moslimban. Zij loog de boel weer eens bij elkaar door een terroristische aanslag – die nooit plaats heeft gevonden – als argument te gebruiken.

In het interview met Chris Matthews heeft Conway het over de ‘Bowling Green massacre’, een zogenaamde aanslag door Irakese vluchtelingen in Bowling Green, Kentucky.

Ik wil wedden dat mensen niet weten dat president Obama een ban van zes maanden had voor het Iraakse vluchtelingenprogramma. Dat gebeurde nadat twee Irakezen hier kwamen, radicaliseerden en het brein werden achter het Bowling Green bloedbad. Dat weten mensen niet omdat er nooit over is bericht

Media hebben er niet over bericht omdat het niet is gebeurd. De terroristen Mohanad Shareef Hammadi en Waad Ramadan Alwan zijn inderdaad veroordeeld voor het beramen van aanslagen, alleen niet in de VS maar in Irak , tegen Amerikaanse militairen. Conway stelt dat Obama om die reden een ban op mensen uit Irak heeft ingesteld – wat het Trump kabinet vaker gebruikt als argument voor de moslimban – maar ook dat is niet waar.

De maatregelen die de vorige president van Amerika trof waren niet vergelijkbaar. Het was een tijdelijke stop om de procedures opnieuw te controleren, die zes maanden duurde en gold alleen voor vluchtelingen met een Irakese nationaliteit. Niet ook voor mensen met een dubbele nationaliteit of werkvergunning.

De Republikeinen zijn blijkbaar zo bezorgd over het aantal Amerikaanse doden dat ze donderdag gestemd hebben om de laatste veiligheidscontrole die Obama ingesteld heeft te schrappen. De controle houdt in dat Amerikanen die bijvoorbeeld onder curatele staan vanwege mentale stoornissen en niet hun eigen financiën kunnen overzien ook geen wapenvergunning kunnen krijgen. Het betrof ongeveer 75.000 mensen en was niet per se een grote winst voor de voorstanders van de wapenwet maar wel een groot probleem voor de National Rifle Association (NRA).

In de tweet hieronder zie je een tweet van realityster Kim Kardashian die – ondanks dat ze zich niet vaak met politiek bemoeit- zoiets simpel als statistieken begrijpt, iets waar het Witte Huis en Republikeinen blijkbaar meer moeite mee hebben. Daaruit blijkt dat kinderen met wapens  jaarlijks voor meer doden zorgen dan vluchtelingen.

Bron: the Guardian

Update:

Conway heeft op Twitter toegegeven dat ze zich vergiste. Zoals gebruikelijk opende ze vrijwel meteen daarna de aanval op media en Democraten.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)