9

WK 2022 in de winter?

Update: Vicevoorzitter FIFA: 'Valcke praat voor beurt' ... Eerder: hitte Qatar maakt voetballen in de zomer onmogelijk

Nieuws over het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar heeft wederom voor opschudding gezorgd. De omstreden beslissing om het toernooi te gunnen aan een snikhete oliestaat zonder noemenswaardige voetbaltraditie heeft tot gevolg dat het WK-toernooi – dat traditioneel in de zomer wordt gehouden – nu noodgedwongen naar de winter wordt verplaatst. Dat heeft FIFA-secretaris Jerome Valcke woensdag aangekondigd.

Update 14.15 uur:
De onthulling van Jérôme Valcke dat het WK van 2022 naar de winter wordt verplaatst, blijkt mogelijk prematuur. Jim Boyce, de Noord-Ierse vicepresident van de FIFA, zegt namelijk dat de secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond voor zijn beurt heeft gepraat:

Ik ben volledig verrast. Het uitvoerend comité van de FIFA moet hier een besluit over nemen, dat gebeurt op zijn vroegst pas aan het einde van dit jaar.


Eerder:
De beslissing om het WK naar de winter te verplaatsen heeft mogelijk grote gevolgen voor de clubcompetities, waarmee het WK-programma nu gaat overlappen. Het WK in Qatar werd van meet af aan met argusogen bekeken, vanwege verdenkingen van omkoping. Ook ontstond internationale verontwaardiging toen bleek dat aannemers in Qatar Nepalese bouwvakkers behandelden als slaven.

cc-foto: Lubaib

Geef een reactie

Laatste reacties (9)