Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WK-protest Brazilië escaleert

  •  
19-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
saopaolo.jpg
Protest, plundering en brandjes in onrustig Sao Paolo ... Officiële website WK platgelegd door Anonymous 
Vannacht was het opnieuw onrustig in de Braziliaanse stad Sao Paolo. Zo’n 50.000 mensen gingen de straat op om te protesteren tegen het dure WK, het regeringsbeleid en de prijsverhogingen in het openbaar vervoer. Veel Brazilianen zijn compleet afhankelijk van busvervoer om te kunnen reizen en een aantal steden hebben de voorgenomen prijsverhoging inmiddels dan ook ingetrokken. De burgemeester van Sao Paolo, Fernando Haddad, overweegt een soortgelijke stap, maar weet nog niet waar hij de benodigde extra inkomsten dan vandaan moet halen.
De Braziliaanse overheid heeft speciale politietroepen gestuurd naar de steden waar het nog onrustig is. Desalniettemin zegt president Rousseff dat ze de stem van het volk gehoord heeft en zich zal committeren aan sociale transformatie.
FIFA-baas Sepp Blatter had geen goed woord over voor de protesten. Volgens hem wordt het toernooi misbruikt om eisen te kunnen stellen aan de regering.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.