Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede in Israël over nieuwe liefde zoon Netanyahu

  •  
27-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
488 keer bekeken
  •  
netanyahu_300_01.jpg
Ultranationalisten protesteren tegen romance met niet-joodse
De zoon van de conservatieve Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een nieuwe liefde, een Noorse vrouw. Normaal gesproken is dergelijk ‘nieuws’ alleen interessant voor de society-pers maar in Israël is het aanleiding voor een politiek relletje. De vrouw in kwestie is namelijk niet joods.
Yair Netanyahu, een 23-jarige student, ontmoette zijn nieuwe liefde, studente aan dezelfde instelling, in Israël maar heeft ondertussen al een bezoek aan Noorwegen gebracht, zo vertelde Netanyahu zelf aan de Noorse premier Erna Solberg tijdens een ontmoeting in Davos. De Noorse media berichtten er over, dat werd overgenomen door Israëlische media en meteen leidde de romance tot protesten van ultranationalisten. 
Activisten van Lehava, een afkorting die staat voor ‘Voorkom assimilatie in het Heilieg Land’, veroordelen de relatie evenals het feit dat Netanyahu de liefde steunt. De groep is zeer actief tegen gemengde relaties, meestal gaat het dan om liefde tussen joodse vrouwen en arabische Israëliers. Lehava exploiteert daartoe zelfs een alarmnummer waar dergelijke relaties gemeld kunnen worden en hulp bieden bij het verwoesten ervan. De extreemrechtse Shas partij spreekt schande van de romance. Ook verscheidene rabbi’s zouden bij de premier bezwaar hebben gemaakt tegen de relatie.
Netanyahu is zelf trouwens drie jaar getrouwd geweest met een niet-joodse vrouw, die zich later bekeerde tot het jodendom.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.