Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede over jas van gorillabont

  •  
18-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
orilla_300.jpg
Modeblogger mikpunt van haat wegens 'vintage'-jas in Parijs: 'Het is duurzame mode'
Een Amerikaanse modeblogger die in Parijs woont, heeft een golf van haat en agressie over zich heen gekregen door zich op een modeshow te vertonen in een 80 jaar oude bontjas gemaakt van de huid van een gorilla. Diane Pernet zegt er niets fout in te zien, ze is zelf vegetariër.
Pernet droeg de jas tijdens de Paris Fashion Week. Ze ziet er geen kwaad in omdat het gaat om een jas die 80 jaar oud is. Een nieuwe bontjas, gemaakt van dieren die er speciaal voor gedood worden, zou ze nooit dragen. Nadat de Britse schandaalkrant Daily Mail er een opgewonden artikel aan wijdde kreeg de blogger een golf van haat over zich heen. Tegenover Vogue reageerde ze op de haatcampagne. “Als een jas zo oud is en al zoveel generaties gedragen wordt dan zie ik dat als duurzame mode.” Of mensen wel of niet bont dragen moeten ze zelf weten, stelt ze. Ze ziet de omstreden jas als ‘politiek incorrect’. Volgens Peta geeft het dragen van bontjassen geen pas, ook niet als het dier al decennia geleden gedood. De organisatie ziet het als een achterhaalde cultuur die zo snel mogelijk afgeschaft moet worden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.