12

Woedende menigte lyncht vermeende verkrachter in India

Zo'n 10.000 mensen togen naar gevangenis ... Man die verdacht werd van verkrachting werd uit zijn cel gesleept en gedood

Woedende burgers hebben donderdag in India een gevangenis bestormd en een man die vastzat op verdenking van verkrachting uit zijn cel gehaald. De man werd naar het stadscentrum van Dimapur meegenomen voor een publieke lynchpartij, maar overleed onderweg al door het geweld. De autoriteiten stonden machteloos.

Toen de politie eenmaal ingreep raakten twintig mensen gewond, melden Indiase media volgens het ANP.

Toen de politie de menigte uiteendreef, gooiden de betogers stenen en staken ze politieauto’s in brand. Waarschijnlijk zijn door de bestorming ook nog gevangenen ontsnapt uit hun cellen.
Het geweld volgde op eerdere onrust na de aanhouding van de immigrant uit Bangladesh. Relschoppers vernielden zeker twintig winkels van buitenlanders en eisten dat alle Bengalen hun handelslicenties moesten inleveren.

Geweld tegen vrouwen in India krijgt wereldwijd veel aandacht. De Indiase regering verbood woensdag nog de vertoning van een documentaire waarin een verkrachter zegt dat vrouwen zelf verantwoordelijk zijn als er seksueel geweld tegen ze wordt gebruikt.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)