Laatste update 13:07
43

Woensdag geen extra geld? Dan wil Leraren in Actie elke week gaan staken

De onderwijsvakbond Leraren in Actie (LIA) dreigt elke week een dag te gaan staken als het kabinet woensdag geen groot investeringsplan voor het onderwijs bekendmaakt. Dat heeft voorzitter Peter Althuizen maandag gezegd tegen BNR. Hij hoopt daarbij steun te krijgen van de andere onderwijsbonden, maar wil de stakingen desnoods alleen organiseren.

Stel dat er woensdag nou geen fantastisch mooi resultaat wordt toegezegd aan het eind van de dag, dan willen wij – en dat hebben we ook in het overleg telkens gezegd – dat we meteen donderdagochtend of woensdagavond laat al om de tafel gaan zitten voor verlenging [van de acties]. Dat zou kunnen zijn donderdag, vrijdag. Dat zou de week daarna op woensdag kunnen zijn, zo tot en met Kerstmis door.

Volgens Althuizen stromen de leden toe bij LIA: afgelopen weekend meldden zich zeshonderd docenten aan als lid. LIA is altijd blijven vasthouden aan de staking op woensdag, terwijl de andere bonden het onderwijsprotest afbliezen na de deal met minister Arie Slob (ChristenUnie). LIA verwijt de andere onderwijsbonden dat ze te snel genoegen namen met de toezeggingen van de minister. “We stonden met 20-0 achter en nu met 20-1.”

cc-foto: Wikimedia

Geef een reactie

Laatste reacties (43)