Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WOII-piloot zocht en vond grote liefde al roepend vanuit het vliegtuig

  •  
06-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
wo2piloot300.jpg
De man cirkelde boven jappenkamp en riep haar naam ... In DWDD vertelt de vrouw zelf over dit unieke verhaal
Charles den Tex en Anneloes Timmerije schreven een boek over het waargebeurde verhaal van een piloot die wel heel erg ver ging om zijn verloren gewaande vriendin terug te vinden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek is deels op waarheid gebaseerd. Tijden de boekpresentatie bleek de vrouw plotseling aanwezig te zijn. Zowel auteurs als aanwezigen waren met stomheid geslagen.
In 1945 vloog de piloot met zijn vliegtuig over de jappenkampen heen om zijn grote liefde terug te vinden, terwijl hij vanuit het vliegtuig haar naam riep. In De Wereld Draait Door schoof donderdag de 92-jarige Anneke van Loggem aan tafel om te vertellen over hoe het verhaal daadwerkelijk in elkaar steekt.
Ik hield er rekening mee dat hij iemand anders gevonden had. (..) Hij is met het laatste toestel uit Java weggekomen, hij had een aktetas bij zich met een trui en mijn foto. (..) Hij riep hallo hallo, is Anneke hier?
Cc-foto: Still uitzending DWDD

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.