Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woldhek als app

  •  
10-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
woldhek_300.jpg
Wekelijks nieuwe tekeningen ... 1500 portretten gratis op je iPhone of iPad
Siegfried Woldhek, tekenaar voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en regelmatig ook op Joop te bewonderen, presenteert zijn hele verzameling onder in een app voor de iPhone en iPad. Gratis. Met wekelijks nieuwe tekeningen.
RTEmagicC_woldhek_441.jpg
Siegfried Woldhek’s portretten zijn opgenomen in de collecties van het Metropolitan Museum in New York, de Atlas van Stolk in Rotterdam en het Letterkundig Museum in Den Haag.  Hij was de officiële portrettist voor de TED Conferentie in Los Angeles en een TED spreker
De app Woldhek is gratis te downloaden en bevat prenten in vijf verschillende categorieën: politici, auteurs, atleten, vogels en anders. Ongeveer twee keer in de week wordt de app aangevuld met nieuwe prenten waarvan je een pushbericht ontvangt. De categorieën waarin nieuw werk is verschenen, worden aangeduid met de bekende rode teller, die je ook op het app-pictogram ziet terugkomen. Bij elke categorie begin je bij de meest actuele prenten en kan je naar onderen scrollen om steeds ouder werk te zien.
Er kan snel door de verzameling portretten gebladerd worden, op alfabetische volgorde of op datum. Met de index kan gezocht worden door een (deel van) een naam te typen. Tekeningen kunnen vergroot worden, en een tekening kan direct gemaild worden naar anderen, of gedeeld worden op Twitter en Facebook. Ook kan direct een tekening aangekocht worden en worden de workshops portrettekenen bekend gemaakt via de app. In de app is bij veel tekeningen informatie te vinden over de publicatiedatum, waarom de tekening gemaakt is en waar de tekening gepubliceerd is. 
Download de Woldhek app hier

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.