Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wolf nabij Nederlandse grens

  •  
16-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf_300.jpg
Foto bewijst: Roofdier keert terug na ruim een eeuw 
Op 15 kilometer van de Nederlandse grens, ter hoogte van Emmen, is in de bossen een wolf gesignaleerd en gefotografeerd. Volgens Natuurmonumenten is het nog slechts een kwestie van tijd voordat de roofdiersoort weer in Nederland rondloopt. De wolf werd in 1897 voor het laatst in Nederland gezien.
Natuurmonumenten schrijft dat de wolf, als soort, mogelijk al in Nederland aanwezig is:
6103914202_78e651d5b4
Ruim anderhalf jaar geleden doken de eerste berichten op over een wolf die door mensen in de buurt van Duiven (Gelderland) was gesignaleerd. Een paar weken later (in september) werd bekend dat mensen op de Veluwe een wolf hadden gespot. Zonder dat er ‘hard’ bewijs in de vorm van een foto of videobeelden was.
De Duitse wolf werd in Meppen, in de deelstaat Nedersaksen vastgelegd met een fotoval. In 2012 zijn in Nedersaksen 330 keer wolven waargenomen en het zou gaan om zeker 10 verschillende dieren. Volgens de website Wolven in Nederland hebben mensen niet direct gevaar te vrezen. De dieren zijn schuw en gaan confrontaties liever uit de weg. De beruchte reputatie zou vooral aan uitbraken van hondsdolheid te wijten zijn.
RTEmagicC_d81c21f472.jpg
cc-foto: Lawria , Wolf in de Britse Whipsnade zoo

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.