25

Wolf nabij Nederlandse grens

Foto bewijst: Roofdier keert terug na ruim een eeuw 

Op 15 kilometer van de Nederlandse grens, ter hoogte van Emmen, is in de bossen een wolf gesignaleerd en gefotografeerd. Volgens Natuurmonumenten is het nog slechts een kwestie van tijd voordat de roofdiersoort weer in Nederland rondloopt. De wolf werd in 1897 voor het laatst in Nederland gezien.

European grey wolf
Natuurmonumenten schrijft dat de wolf, als soort, mogelijk al in Nederland aanwezig is:

Ruim anderhalf jaar geleden doken de eerste berichten op over een wolf die door mensen in de buurt van Duiven (Gelderland) was gesignaleerd. Een paar weken later (in september) werd bekend dat mensen op de Veluwe een wolf hadden gespot. Zonder dat er ‘hard’ bewijs in de vorm van een foto of videobeelden was.

De Duitse wolf werd in Meppen, in de deelstaat Nedersaksen vastgelegd met een fotoval. In 2012 zijn in Nedersaksen 330 keer wolven waargenomen en het zou gaan om zeker 10 verschillende dieren. Volgens de website Wolven in Nederland hebben mensen niet direct gevaar te vrezen. De dieren zijn schuw en gaan confrontaties liever uit de weg. De beruchte reputatie zou vooral aan uitbraken van hondsdolheid te wijten zijn.

cc-foto: Lawria, Wolf in de Britse Whipsnade zoo

Geef een reactie

Laatste reacties (25)