Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Wolf van Luttelgeest was doodgeschoten'

  •  
24-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf300.jpg
Vroege Vogels: Kogelgaten in het lichaam van de wolf gevonden
De wolf die op 4 juli dood werd aangetroffen in de Noordoostpolder is niet door een ongeluk om het leven gekomen. Het VARA-programma Vroege Vogels heeft betrouwbare informatie dat er al een paar dagen een persbericht klaarstaat waarin dat bekend wordt gemaakt.
Uit twee bronnen (die voorlopig anoniem willen blijven) komt het volgende beeld naar voren:
Het lijkt erop dat het dier niet in ons land is doodgegaan maar in Polen is doodgeschoten. Wat bij de sectie niet aan het licht is gekomen is later pas ontdekt: er zijn twee kogelgaten in het lichaam gevonden.
De resten van een bever die in de wolvenmaag zijn gevonden zouden afkomstig zijn van een dier uit Polen. Dat kan alleen verklaard worden als de wolf in Polen is neergeschoten en op nu nog onduidelijke wijze naar ons land is getransporteerd.
Het verhaal dat in juli de ronde deed dat het een misdrijf was, lijkt nu toch bewaarheid. Onze eerste zekere wolf in circa 150 jaar kwam hoogstwaarschijnlijk niet lopend de grens over, maar in een auto met een paar mislukte grappenmakers… en misdadigers.

Meer over:

dieren, nieuws, wolven, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.