30

Wolfsen wil af van Occupy

Update: Occupy-betogers breken tentenkamp af na vechtpartij met een 'doorgedraaide dakloze man'... Utrechtse Occupy'ers gaan 267ste dag in  

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen heeft het gehad met de Occupy demonstranten op het plein voor het stadhuis. Hij vindt het onaanvaardbaar dat het een openbare plein bezet blijft voor een beperkte groep mensen zonder dat er zicht is op een einde aan de demonstratie.

Update 8.30

Maandagavond is het tentenkamp van Occupy Utrecht opgebroken. De demonstranten zeggen zich niet meer veilig te voelen in de Utrechtse binnenstad, nadat een vechtpartij zou zijn uitgebroken tussen de betogers en een ‘doorgedraaide dakloze man’. De man zou met een mes op de tenten hebben ingestoken. De politie is om hulp gevraagd, maar arriveerde pas na tweeënhalf uur. Volgens de Occupy-beweging heeft hun vertrek niets te maken met de plannen van de Utrechtse burgemeester om een definitief einde te maken aan de bezetting van het plein. Dat schrijft RTV Utrecht.

Eerder:

“Het plein moet terug aan iedereen die er gebruik van wil maken”, zei Wolfsen maandag aldus RTL-Nieuws. Wolfsen denkt in de wet steun te vinden voor het wegsturen van de Occupy demonstranten. 

Begin mei bepaalde de rechter dat de wet geen grond kent een demonstratie te verbieden vanwege het voortdurende karakter. Wolfsen kan vanwege de doorlopende schorsing van de zaak de betoging niet beëindigen. 

RTL-Nieuws: Utrecht wil dat Occupy vertrekt

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)