Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woning Duitse ambassadeur in Athene beschoten

  •  
30-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Duitsevlag_Tjuel_300
Politie heeft drie arrestaties verricht
Twee personen hebben in de nacht van zondag op maandag met een kalasjnikov op de residentie van de Duitse ambassadeur in Athene geschoten. Dat heeft de politie meegedeeld. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen schade, meldt Trouw op basis van de berichtgeving.
De politieagent die het gebouw bewaakte, heeft niet teruggeschoten, schrijft Trouw. Griekse media meldden dat de antiterreurpolitie intussen zeker drie personen heeft aangehouden.
De residentie was in 1999 ook al eens het doelwit van een aanslag. Aanhangers van de extremistische groep 17 November vuurden toen een raket op het gebouw af. Ruim een week daarvoor was bij de residentie van de Nederlandse ambassadeur een autobom ontploft.
Met name vertegenwoordigers van oppositiepartijen hebben de laatste jaren Duitsland vaak bekritiseerd. Zij stellen dat land verantwoordelijk voor de harde bezuinigingsmaatregelen die de Griekse regering neemt.
Foto-cc: Tjuel

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.