Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woodward: VS treurde niet om Nederlands vertrek uit Uruzgan

  •  
17-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Uruzgan_ISAFMedia_300.jpg
Amerikaanse legerleiding was juist blij met het vertrek van de Nederlanders, omdat er zo meer armslag kwam voor militaire operaties
Volgens Bob Woodward, gerenommeerd journalist en Witte Huis-deskundige, heeft de VS geen moment getreurd om het Nederlandse vertrek uit de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat meldt NRC Handelsblad woensdag. De Amerikaanse legerleiding juichte het vertrek van de Nederlanders juist toe, omdat de VS zo meer armslag kreeg voor militaire operaties.
Woodward, bekend van de Watergate-affaire , deed onderzoek naar de politieke besluitvorming over de oorlog in Afghanistan in de afgelopen anderhalf jaar. Hij sprak met nagenoeg alle betrokkenen, onder wie president Obama. Op basis van zijn onderzoek schreef hij De Oorlogen van Obama, zijn vijfde boek in tien jaar over de gewapende strijd in Afghanistan en Irak.
Volgens Woodward vindt de Amerikaanse generaal Petraeus, commandant in Afghanistan, dat “buitenlandse troepen niet erg belangrijk zijn”.
Foto-cc: ISAFMedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.