130

Woonzorgcentra Haaglanden ontkent falende zorg

Heleen Dupuis, voorzitter van de Raad van Toezicht van WoonZorgcentra Haaglanden en tevens Eerste Kamerlid VVD spreekt van onjuist beeld ... Renske Leijten (SP) heeft een Kamerdebat aangevraagd

Het verhaal van Joop van Rijn en zijn vrouw dinsdag riep veel reacties in de samenleving op. Ook in de politiek. Kamerlid Renske Leijten heeft een Kamerdebat aangevraagd om de situatie in de verpleeghuizen aan te kaarten. Zij wil weten of de geschetste situatie van de moeder van staatssecretaris Martin van Rijn structureel is van aard. De voorzitter van de Raad van Toezicht ontkent bij Pauw het verhaal van Van Rijn senior, en zegt dat de realiteit anders ligt.


Heleen Dupuis, de voorzitter van de Raad van Toezicht van WoonZorgcentra Haaglanden en Eerste Kamerlid voor de VVD zegt bij Pauw dat het verhaal ‘Van Rijn’ draait om beelden en niet om de realiteit. Die ligt volgens haar anders. Dupuis gaf voor aanvang van de uitzending aan dat zij niet betrokken wilde worden in een discussie omdat het anders een ‘ja-nee-spel wordt’.

Depuis zei geen verklaring te hebben voor de stijging van het aantal klachten van 125 (in 2012) naar 227 (in 2013).

Aan tafel bij Pauw reageerden SP’er Renske Leijten, Jan Slagter van Omroep Max en journalist Wouke van Scherrenberg verbaasd op de houding en uitlatingen van Dupuis.

Cc-foto: Still uit uitzending Pauw

Geef een reactie

Laatste reacties (130)