34

Woordvoerder Vlaams Belang beantwoordt solidariteitsoproep met oproep tot geweld

Belgische aartsbisschop wil deuren openen voor vluchtelingen ... Sam van Rooy wil deuren aartsbisschop slopen

Een kerstoproep op solidair te zijn met vluchtelingen is de Sam van Rooy, woordvoerder van het xenofobe Vlaams Belang, in het verkeerde keelgat geschoten. Van Rooy roept op Twitter zijn volgers op de woning van de aartsbisschop te belagen.

In een duidelijke verwijzing naar de vluchtelingencrisis Europa momenteel mee worstelt, vroeg aartsbisschop van Mechelen – Brussel Jozef De Kesel tijdens de dienst ‘niet alleen hen die ons genegen zijn met liefde en eerbied te benaderen, maar ook hen voor wie geen plaats is, die we als vreemdelingen benaderen, van elders komen, anders zijn, er niet bij horen. Op de vlucht voor een geweld dat geen naam heeft.

De aartsbisschop sloot de mis af met de oproep om ‘onze deuren niet te sluiten en onze grenzen niet te beschermen. Anders riskeert het echt koud te worden. Een harde wereld, ieder voor zichzelf, onverschillig voor hen die buiten zijn.

Daar wilde virulente vreemdelingenhater Van Rooy niets weten. Van elke kerstgedachte verspeend toog de oud-PVV’er en Pegida-aficionado naar twitter, om daar zijn volgers op te roepen de aartsbisschop te belagen:

Geef een reactie

Laatste reacties (34)