Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wopke Hoekstra ziet af van partijleiderschap CDA

  •  
17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Voortzetting Algemene Politieke Beschouwingen

© 2019-09-19 14:24:34 DEN HAAG - Premier Mark Rutte en Minister Wopke Hoekstra van Financi‘n (CDA) tijdens eens schorsing van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. ANP BART MAA

Minister van Financiën Wopke Hoekstra wil niet de nieuwe partijleider van het CDA worden. Hoekstra besloot enkele maanden geleden al om niet mee te doen aan de strijd om het partijleiderschap, maar maakt dat nu pas bekend.
Door het afvallen van Hoekstra lijkt Hugo de Jonge nu de grootste kans te maken. Zijn naamsbekendheid schoot in de coronacrisis omhoog door de persconferenties die hij gaf met premier Rutte. De minister van Volksgezondheid viel daarbij op door ellenlange uiteenzettingen.
Ook Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, heeft mogelijk ambitie om de christendemocraten te leiden. “We hebben ook nog kroonprinséssen in onze partij”, verklaarde ze toen het na het vertrek van Buma meteen ging over de kroonprinsen Hoekstra en De Jonge.
CDA’ers die zich willen kandideren voor het partijleiderschap, kunnen zich tot volgende week woensdag melden. Tussen 6 en 9 juli vindt vervolgens de online stemming plaats.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.