5

&…Wordt Facebook een ‘geldmachine?’

Facebook op de beurs goed voor 5 miljard ... Tragedie met zinkend schip bij Papoea-Nieuw-Guinea ... Dichteres Szymborska overleden ... AndrĂ© Kuipers fotografeert Nederland bij nacht

Meer nieuws vandaag

Heldere winternacht. Eindelijk een wolkenloos NL kunnen fotograferen. 2 februari 03:10
André Kuipers aan boord van het ruimtestation ISS: 

Heldere winternacht. Eindelijk een wolkenloos NL kunnen fotograferen. 2 februari 03:10

Dank André!

Facebookoprichter Mark Zuckerberg is naar de beurs gestapt. De omzet van de internet gigant wordt door kenners geschat op 5 miljard dollar. In acht jaar tijd heeft de site wereldwijd 845 miljoen gebruikers. Daarvan loggen dagelijks 483 miljoen mensen in. Facebook is binnen 8 jaar uitgegroeid tot een giga-concern met een beurswaarde die wordt geschat tussen de 90 tot 95 miljard dollar. Volgens de Amerikaanse regelgeving zou Zuckerberg nu ook al zijn cijfers moeten presenteren. Iets waar beleggers als jaren op zaten te wachten. Ze hopen dat Facebook omschakelt naar meer commercie. De website verdient nu het meeste geld met advertenties bij zoekresultaten van zijn zoekmachine. (NRC)

Voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea is een veerboot met zo’n 350 opvarenden gezonken. Zo’n 200 mensen zouden zijn gered, maar voor de andere 100 mensen wordt gevreesd dat ze het niet hebben overleefd. Op de boot waren veel scholieren en hun leraren aanwezig. Over de oorzaak van het ongeluk is nog weinig bekend. Het noodvuurwerk bereikte de Australische kustwacht pas toen het schip al bijna was vergaan. (NOS)

De Mozart van de poëzie is overleden. De Poolse dichteres Wislawa Szymborska is op 88-jarige leeftijd overleden. Ze won in 1996 de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury zei toen over haar dat ze ‘de elegantie van taal wist te combineren met de razernij van Beethoven’. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslaw Sikorski spreekt over ‘een onvervangbaar verlies voor de Poolse cultuur’. (Volkskrant)

Radiopresentator Ruud de Wild gaat op 3 mei uitzenden vanuit concentratiekamp Auschwitz. ‘Zodat we nooit vergeten wat daar tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd’, aldus de presentator van Radio 538. (Volkskrant)

Kom niet aan de neushoorn! Hoge straffen moeten Afrikaanse stropers afschrikken om niet meer op de beschermde dieren te jagen. Drie stropers hebben een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd gekregen. De jacht op neushoorn loopt de spuigaten uit. Vorig jaar zouden er in Afrika 448 van deze dieren gedood zijn. (Trouw)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)