Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het wordt nóg drukker op rechts: Jacques Monasch start eigen partij

  •  
28-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-11-28 om 14.16.56
Jacques Monasch, het uit de PvdA-fractie opgestapte Kamerlid, gaat aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen met een eigen partij: Nieuwe Wegen. Het Kamerlid wilde in eerste instantie meedoen aan de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA, maar trok zich uiteindelijk terug en keerde de partij de rug toe, naar eigen zeggen omdat de partij de belofte van een open verkiezing zou hebben geschonden. Waarom hij zich toch in de verkiezingsstrijd wilde mengen, blijft gissen. Monasch had eerder al aangekondigd de Kamer niet meer in te willen omdat hij het steeds vaker oneens was met zijn PvdA-collega’s en de koers van de sociaaldemocraten.
Het Friese Kamerlid meent dat het tijd is voor een doorbraak in de Nederlandse politiek. Zo zegt hij, overigens geheel in lijn met andere aspirant-partijen: “Nederland is klaar met het wegkijken van links bij integratie- en immigratieproblemen. Nederland heeft genoeg van het buitensluiten van de burger, zelfs na referenda, door de gevestigde politiek.” Zijn partij zou politiek moeten bedrijven ‘met een sociaal hart en gezond verstand’. Dat vertaalt zich in het geval van Monasch in een flinke ruk naar rechts , zo toonde zijn ‘alternatieve PvdA-verkiezingsprogramma’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.