161

Wouter Bos kiest voor deeltijdbaan bij KPMG

Bos wordt adviseur op het gebied van gezondheid en financiën bij KPMG

Voormalig minister van financiën Wouter Bos wordt adviseur bij de accountants- en adviesorganisatie KPMG. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt, meldt de Volkskrant. Bos wordt verantwoordelijk voor de adviespraktijk door de Publieke Sector en Gezondheidszorg als zal ook betrokken worden als financieel adviseur.

“Iedereen die mij kent weet ook dat de gezondheidszorg mij al langer boeit. Daar gaat de komende jaren heel veel gebeuren. De budgetten van de zorg staan onder druk, terwijl vergrijzing en technologie ook zo hun invloed hebben op zorgvraag en -aanbod”, zo beschrijft hij zijn interesse in zijn nieuwe rol. “Dat ik ook op het gebied van financiële dienstverlening mijn kennis en ervaring met mijn nieuwe collega’s deel, lijkt me logisch. Als het ooit in de financiële sector belangrijk was dat het wederzijds begrip groeit tussen de private sector en politiek en toezichthouders, dan is het nu wel. Ik hoop daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren.

Bos gaat voor vier dagen in de week aan de slag bij KPMG. Hij ziet het als een mooi voorbeeld van modern werkgeverschap. Bij KPMG gaat Bos boven de Balkenendenorm van 181.000 euro per jaar verdienen. In het persinterview benadrukt hij dat die norm “niet geld voor de private sector. Maar we zijn er op een nette manier uitgekomen. Er is geen gouden handdruk bij voortijdig vertrek en ik krijg wel winstdeling maar geen bonus”. Met het aannemen van de baan bij KPMG is zijn terugkering in de politiek voor langere tijd uitgesloten, maar ‘niets is zeker’, zei Bos.

Lees meer bij de Volkskrant: Wouter Bos gaat bij adviesbureau werken

Noot van de redactie: De kop is inmiddels aangepast

Geef een reactie

Laatste reacties (161)