Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

WTF? Martin Bosma over multiculturele televisie

  •  
09-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2362 keer bekeken
  •  
bosma_300_01.jpg
PVV-ideoloog zag het vroeger een tikkeltje anders
PVV-ideoloog en Kamerlid Martin Bosma mag graag de PvdA en de rest van ‘links’ beschimpen omdat ze in de jaren negentig te weinig kritisch waren tegenover de multiculturele samenleving. En hij gaat graag tekeer tegen de publieke omroep als die iets van andere culturen tonen zonder daarbij een superieur toontje aan te slaan.
Zo stelde Bosma Kamervragen over Sesamstraat en over een uit 1993 stammend liedje van Kinderen voor Kinderen (Baklava of rijstevla). Mag allemaal niet van Bosma. Maar hoe dacht Bosma zelf in de negentiger jaren ? Hij was toen naast zijn werk voor het NOS-journaal betrokken bij de lokale Amsterdamse televisie op het zogeheten ‘open kanaal’ waarop een bonte keur aan programma’s te zien was. Met onder meer Koerdische guerrillastrijders en orthodoxe imams. Dat moet een nachtmerrie geweest zijn. Of toch niet? Check de video hierboven, een opname gemaakt eind jaren negentig.
Bosma heeft zijn opvallende draai overigens niet van een vreemde. Kijk naar deze Joop-klassieker: Geert Wilders over Fortuyn en de islam in 2001. En ja, dat was na de aanslagen van 11 september.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.