8

&… Xena: Greenpeace Warrior klimt in boortoren

Man krijgt hartaanval door benzinebon ... Defensie doet onvrijwillig een Eyeworks ... Nederlanders kunnen niet schaatsen

Ander nieuws van vandaag


– Lucy Lawless, heldin uit de tv-serie ‘Xena: Warrior Princess’, heeft een in Nieuw-Zeeland, een 55-meter hoge boorinstallatie aan boord van een zeeschip bezet door in de top te klimmen. De actrice, die vaker actievoert met Greenpeace, protesteert tegen diepzeeboringen in kwetsbaar Zuidpoolgebied. (TVNZ)

– Het Duitse schandaalblad Bild meldt dat de eerste dode is gevallen ‘door de hoge brandstofprijzen’. Bij een pompstation maakte een 72-jarige tanker aan de kassa ruzie over de nota en kreeg ter plekke een hartaanval. (RTL Nieuws)

– Misschien iets voor Eyeworks: Een video-conferencing systeem van Defensie blijkt eenvoudig te kraken mede omdat een topman zijn wachtwoord niet had gepersonaliseerd. Dat ontdekte de hackersgroep Anonymous. (Volkskrant)

– Nederlanders zijn slechte schaatsers. Een paar dagen ijspret leidde tot 13.000 bezoeken aan de Eerste Hulp afdelingen in ziekenhuizen. Kosten: 46 miljoen euro. (NOS)

– Een stelselmatig gepeste leerlinge in Hoofddorp is geschorst omdat ze op Youtube een clipje zette waarin ze haar kwelgeesten uitschold. De school ziet dat protest als een vorm van pesten. (AD

– De Verenigde Naties leggen een geheime lijst aan van Syrische topfunctionarissen die voor het gerecht moeten worden gesleept voor hun rol in de extreem gewelddadige onderdrukking van de volksopstand. (AD)

– Stropers hebben in Kameroen in enkele weken tijd meer dan 500 olifanten afgeslacht. De criminelen hebben het gemunt op het ivoor van de reuzen. Dat wordt voor veel geld gesmokkeld naar Azië en Europa. (Trouw)

– Het meeste seksueel geweld tijdens gewapende conflicten vindt plaats in Afrika, meldt een rapport van de Verenigde Naties. Tot de meest notoire daders behoort de Oegandese christelijke terreurorganisatie Verzetsleger van de Heer. (Reformatorisch Dagblad)

– Een meisje dat in coma raakte gooide een basketbal weg die in haar handen werd gelegd. Volgens medici is de verrassende actie een teken dat de reflex van de sporter diep geworteld zit. Inmiddels is het meisje weer bij kennis. (Volkskrant)

– Weerman Erwin Kroll die in november voor het laatst het weer presenteerde, keert voorlopig niet terug op televisie. Hij wil het het rustiger aan doen. (De Pers

Geef een reactie

Laatste reacties (8)