Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

XTC als nieuw hulpmiddel voor autisme

  •  
29-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1277 keer bekeken
  •  
xtc_300.jpeg
'Xtc kan mensen met autisme van sociale angst afhelpen'
Volgens een groep Amerikaanse onderzoekers zou de partydrug xtc er, in gecontroleerde omstandigheden, voor kunnen zorgen dat de angstgevoelens van mensen met autisme in sociaal contact getemperd worden
Onderzoekers aan het Biomedical Research Institute in Torrance hebben een studie opgezet om de effecten van xtc op de sociale angstreflex van mensen met autisme te onderzoeken.
Angstreflex Volgens de teamleden zou klinisch gebruik van MDMA – de wetenschappelijke benaming voor xtc – ervoor zorgen dat mensen met autisme open en eerlijk over zichzelf kunnen spreken zonder dat ze daarbij gehinderd worden door een hinderlijk geconditioneerd beschermingsmechanisme. Daarnaast zou xtc ook de sociale vrees en angst bij de patiënten doen afnemen. Xtc is vooral bekend als populaire feestdrug omdat het bij gebruikers een algemeen gevoel van euforie teweegbrengt en energie opwekt.
‘XTC als medicijn’ Het instituut wil nu dus onderzoeken of MDMA ook op een veilige manier als medicijn gebruikt kan worden om de angstreflex bij mensen met autisme te controleren. ‘Het zal geen middel worden om de ziekte te bestrijden of te genezen, maar wel een middel om autisme draaglijker te maken, door de effecten ervan aan banden te leggen’, zegt een onderzoeker van het project.Ook de mogelijkheden van MDMA in de behandeling van andere angststoornissen, zoals posttraumatische stressstoornis, worden onderzocht.
CC Foto: e-Magine Art

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.