113

Youp verlaat NRC als de Telegraaf de krant overneemt

Columnist en cabaretier weigert te werken voor 'de chocoladeletterkrant van wakker Nederland' ... Hoofdredacteur Vandermeersch steunt hem

Youp van ’t Hek stopt als columnist voor NRC als de krant wordt overgenomen door de Telegraaf Media Group (TMG). Dat schrijft hij vandaag in zijn zaterdagcolumn.

In zijn column schrijft Youp afgelopen week te zijn geschrokken door het nieuws dat er een grote kans is dat NRC Media wordt overgenomen door TMG.

Er schijnt al een bod te zijn uitgebracht. Een bod dat weliswaar is geweigerd, maar dat hoort bij het spel. Nog een paar miljoen erbij en dan zijn ze eruit. Dan is NRC Handelsblad in handen van de chocoladeletterkrant van wakker Nederland.

Voorbereid op de tekst en uitleg van zijn hoofdredacteur is hij ook al:

Natuurlijk zal mijn hoofdredacteur mij dan uitleggen dat het niet meer dan een administratieve kwestie is, dat de journalistieke onafhankelijkheid volkomen gewaarborgd blijft en dat ik uiteraard mag blijven schrijven wat ik wil. En ik zal hem dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds & consorten en dat ik in mijn leven een paar grenzen heb gesteld. Dit is er een van.

Update 16.07 uur:
Youp van ’t Hek zegt dat de hoofdredactie van NRC Handelsblad hem steunt als hij stopt bij de krant.

Ik kreeg een berichtje op mijn telefoon van hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Daarin stond ‘bedankt voor je steun’. Ik denk dat hij er ook niet op zit te wachten om tot hetzelfde concern te behoren als De Telegraaf.”

Geef een reactie

Laatste reacties (113)