Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

YouTube-ster uit vliegtuig gezet omdat hij Arabisch sprak

  •  
21-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-12-21 om 19.35.27
Het is niet de eerste keer en het zal niet de laatste keer zijn dat dit gebeurt, maar het maakt het voorval er niet minder naar door: de 23-jarige New Yorker Adam Saleh is uit een vliegtuig gezet van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines na klachten van een aantal medepassagiers. Ze vonden het niet prettig dat hij Arabisch sprak. Saleh filmde het voorval en publiceerde het op zijn YouTube-kanaal, waar hij meer dan 2,2 miljoen volgers heeft.
We got kicked out of a @Delta airplane because I spoke Arabic to my mom on the phone and with my friend slim… WTFFFFFFFF please spread pic.twitter.com/P5dQCE0qos
— Adam Saleh (@omgAdamSaleh) 21 december 2016
Aan The Guardian vertelt Saleh dat hij met zijn moeder aan het bellen was. Saleh, die Jemenitische roots heeft:
"Normaal gezien praat ik altijd even met mijn moeder voor het opstijgen. Ze is 66 jaar oud en spreekt alleen Arabisch, dus ik sprak Arabisch met haar. Het telefoontje duurde 30 seconden."
Saleh vloog samen met een vriend met wie hij in zowel het Engels als het Arabisch sprak. Een medepassagier sprak zich hier op aan: “Je moet Engels spreken, ik voel me heel oncomfortabel”, hierbij refererend aan Berlijn: “We voelen ons niet comfortabel. Er is iets gebeurd in Duitsland. Als zij niet vertrekken, vertrek ik.”
Delta Airlines heeft inmiddels een gereageerd door te stellen dat er een ‘storende factor in de cabine’ was ‘die bij meer dan 20 passagiers een ongemak veroorzaakte’.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.