Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

YouTube verwijdert al-Qaida homevideo's

  •  
03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
osama_300.jpg
Terroristenboodschappen blijken in strijd met gebruiksvoorwaarden
De conservatief-liberale Britse regering zet de Amerikaanse president Obama onder druk om in actie te komen tegen YouTube. De Britten eisen dat YouTube terroristenvideo’s verwijdert. Daarmee lijkt nu een begin gemaakt.
De Britse actie is een gevolg van artikelen die de Daily Telegraph over de kwestie schreef. Nadat tijdens een rechtszaak tegen een Briste terreurverdachte duidelijk werd dat ze was geradicaliseerd door het bekijken van YouTube-video’s startte de krant een onderzoek. Er blijken talloze al-Qaida boodschappen op YouTube te staan, alleen al honderden exemplaren van de beruchte ’44 manier om de Jihad te steunen’-video. Ook staan er boodschappen van al-Awlakim, de terrorist die ook verantwoordelijk is voor de bompakketjes die de voorbije week aan boord van vliegtuigen naar Chicago werden onderschept.
Met die pakketjes blijkt overigens iets opmerkelijks aan de hand, schrijft de New York Times. Minstens twee van de dodelijke zendingen waren geadresseerd aan historische figuren. Een van hen is Diego Daza , Groot-Inquisiteur in Spanje en een beruchte sadist die joden en moslims martelde als hij ze ervan verdacht stiekem aan hun geloof vast te houden. De ander is Reinoud van Chatillon , een kruisridder die zo moordzuchtig was dat hij tot op de dag van vandaag als boeman figureert in islamitische legendes. De terroristen willen met de verwijzing naar historische figuren het gebruik van geweld tegen niet-moslims goedpraten.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.