8

Yuri van Gelder ‘hardst gevallene’ van 2009

VARA's radioprogramma De Heer Ontwaakt! wil Van Gelder met 'De Val van 2009-award' terugplaatsen op voetstuk

Luisteraars van het Radio 2-programma De Heer Ontwaakt! van de VARA vinden het onterecht dat Yuri van Gelder hard van zijn voetstuk is gevallen het afgelopen jaar. Zij hebben hem uitgeroepen tot de hardst gevallene van 2009, liet de omroep maandag weten.

Verslaggever Robert Jan Booij zal Van Gelder dinsdag symbolisch terugplaatsen op zijn voetstuk door hem ‘De Val van 2009-award uit te reiken.
Luisteraars van het radioprogramma konden de afgelopen weken via een verkiezing op internet uitmaken wie voor volgend jaar een steuntje in de rug kan gebruiken. Onder de tien genomineerden zaten naast Van Gelder onder andere de failliete Marco Borsato en Dirk Scheringa, prins Willem-Alexander en prinses Máxima en de Toppers, die een afgang beleefden op het Eurovisiesongfestival.
“Na een jaar vol ontslagen sporters, omgevallen banken en dikke tranen wilde ik het jaar met deze verkiezing toch een beetje positief eindigen”, zegt presentator Sander de Heer. “Zijn Scheringa, Borsato en Van Gelder niet al genoeg beschadigd door alle negatieve publiciteit?”

Geef een reactie

Laatste reacties (8)