Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zaak Vaatstra lijkt opgelost dankzij DNA-onderzoek

  •  
19-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
vaatsrta300.jpg
Politie pakt 45-jarige boer op na grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek
In 1999 werd Marianne Vaatstra op brute wijze verkracht en vermoord. Nu, dertien jaar later, lijkt de moord met behulp van grootschalig DNA-onderzoek, opgelost. Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden bevestigt maandagochtend een bericht van misdaadverslaggever Peter R. de Vries dat het een 100 procent DNA-match heeft gevonden.
De Vries twitterde maandag:
ZAAK #VAATSTRA: Man, gearresteerd. Blanke verdachte, Fries, woonde 2,5 km van plaats delict. 100 procent DNA-match
De opgepakte man woont in Oudwoude, niet ver van het weiland in Veenklooster waar het lichaam van Vaatstra werd gevonden. Hij is zondagavond rond 23.00 uur opgepakt in zijn huis. De familie van Vaatstra is vervolgens onmiddellijk op de hoogte gebracht.
Eind september begon in de omgeving van het weiland in Veenklooster het DNA-verwantschaponderzoek. Ruim 8000 mannen werden opgeroepen hun DNA af te staan. 89 procent van hen deed dat ook. Ook de verdachte stond zijn DNA af.
Aanvankelijk werden twee asielzoekers van het asielzoekerscentrum De Poelpleats in Kollum aangewezen als verdachten, maar uit DNA-onderzoek bleek dat de twee het niet konden hebben gedaan. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.