9

Zaak Van Rey: werkstraf geëist tegen Offermans

Oud-burgemeester van Meerssen vindt het niet raar dat hij over kandidatuur Roermond sprak met wethouder

Het Openbaar Ministerie heeft 120 uur werkstraf of 60 dagen cel geëist tegen VVD’er Ricardo Offermanns, de ex-burgemeester van Meerssen. Volgens het OM is Offermanns (VVD) medeplichtig aan het schenden van het ambtsgeheim door vertrouwelijke informatie te ontvangen van de voormalige Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey, meldt de NOS.

Van Rey (foto) speelde Offermans vragen door die de selectiecommissie voor het burgemeesterschap van Roermond hem zou voorleggen, zo meldt de NOS. In ruil voor die informatie steunde Offermanns op zijn beurt de kandidatuur van Van Rey voor de Gedeputeerde Staten van Limburg, zegt het OM.

Het lekken van vertrouwelijke informatie door Van Rey is een bijvangst in een omvangrijker onderzoek door de rijksrecherche naar Van Rey. Het OM verdenkt hem onder meer van ambtelijke corruptie en witwassen.

Volgens Offermanns is het niet raar dat hij met Van Rey over zijn kandidatuur voor Roermond sprak. Hij had intensief contact met hem, omdat hij naast burgemeester ook voorzitter van de VVD in Limburg was, vertelde Offermanns in de rechtbank. De geheimhouding van een selectiecommissie betreft volgens Offermanns vooral de namen van de kandidaten.

NOS: Werkstraf geëist tegen Offermans

Geef een reactie

Laatste reacties (9)