Laatste update 22:19
39

Zakenmannen die Trump hielpen met ‘onderzoek’, opgepakt voor corruptie

Twee zakenmannen die Trumps advocaat Rudy Giuliani hielpen met het ‘onderzoek’ naar Joe Biden en diens zoon, zijn gearresteerd. De FBI pakte Lev Parnas en Igor Fruman op toen ze op het punt stonden naar Frankfurt te vliegen. Dat schrijft The New York Times. “Het gaat om een onderzoek naar corrupt gedrag, het bewust overtreden van de wet”, aldus William F. Sweeney Jr. van de FBI.

Volgens de aanklacht waren Parnas en Fruman betrokken bij een poging om de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Marie L. Yovanovitch, weg te sturen. Parnas handelde daarbij “op zijn minst gedeeltelijk op verzoek van een of meer Oekraïense overheidsfunctionarissen”. Afgelopen lente werd Yovanovitch teruggeroepen.

De twee mannen worden ook verdacht van het omzeilen van de regels voor campagnegiften. De mannen maakten op illegale wijze geld over naar een campagnefonds voor Trump. Om hun identiteit te verhullen zetten ze een bedrijf op dat de uitbetalingen deed.

Samen met twee andere mannen die eveneens zijn aangeklaagd, David Correia en Andrey Kukushkin, probeerden ze ook op andere niveaus politieke invloed te kopen door kandidaten financieel te steunen. Kukushkin is inmiddels gearresteerd in Californië, terwijl Correia nog niet is opgepakt.

Het Huis van Afgevaardigden, dat een impeachment-onderzoek doet naar Trump, heeft Parnas en Fruman opgeroepen om vragen te komen beantwoorden over hun samenwerking met Rudy Giuliani in Oekraïne.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)