71

Zal de PVV ook dit kerstdiner verpesten voor de vluchtelingen?

Gemeente Nijmegen nodigt migranten van afgeblazen kookavond voor kerstfeest uit

In Nijmegen werd maandagavond in een woonzorgcentrum een kookavond gepland met een groep Syrische vrouwen. Het werd afgelast vanwege alle haat en bedreigingen die de locatiemanager van het centrum kreeg dankzij een #kominverzet oproep van PVV’er Marjolein Faber. De gemeente heeft nu besloten het goed te maken door de vluchtelingen welkom te heten bij het gemeentelijk kerstdiner.

Faber, fractievoorzitter in Gelderland en bekend van het nepotismeschandaal waarbij haar eigen zoon tienduizend euro betaald kreeg om de partijwebsite te beheren – schreef een brief die op weblog GeenStijl belandde waar de locatiemanager allemaal verwensingen naar het hoofd kreeg, waaronder de eloquente  ‘daar moet een keiharde arabische piemol in’. 

De avond werd afgelast en de PVV’ er jubelde in een tweet om de overwinning, ondanks de angstige sfeer die haar oproep gecreëerd had. Joop heeft daar maandag een artikel aan gewijd. 

De gemeente Nijmegen veroordeelt het afblazen van de kookavond en de reacties die daartoe geleid hebben. In een poging om de nare nasmaak weg te werken hebben de fractievoorzitters besloten vluchtelingen en vrijwilligers uit te nodigen voor het kerstdiner. In het AD wordt een woordvoerder geciteerd: 

Intimidatie en bedreigingen. Dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken.”

Het is te hopen dat de PVV zich niet weer geroepen voelt om roet in het kersteten te gooien door bedreigingen aan het adres van mensen te stimuleren en bejubelen.

cc foto: Carlos

Geef een reactie

Laatste reacties (71)