Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zanger Youssou N'Dour doet gooi naar presidentschap Senegal

  •  
03-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
N'Dour wil voorkomen dat huidige Senegalese president een derde termijn in gaat
De immens populaire Senegalese zanger Youssou N’Dour doet mee aan de presidentsverkiezingen in Senegal in februari. Zo wil N’Dour voorkomen dat de huidige president, Abdoulaye Wade, een derde regeertermijn in gaat. Wade heeft de afgelopen jaren met zijn exorbitante uitgaven kwaad bloed gezet bij de arme Senegalese bevolking. N’Dour maakt een goede kans de presidentsverkiezingen te winnen.
Huidige president Wade is inmiddels 85 jaar en is sinds 2000 aan de macht. De afgelopen jaren heeft hij aan de grondwet gesleuteld, waardoor hij in februari niet met verplicht pensioen hoeft.
N’Dour maakt een grote kans de presidentsverkiezingen van Wade te winnen. Daar waar de huidige president miljoenen over de balk gooit (hij liet een standbeeld van zichzelf bouwen à 20 miljoen, kocht een presidentieel vliegtuig à 32 miljoen), is N’Dour het tegenovergestelde. De zanger bemoeit zich al jaren met politieke zaken en zet zich in om de klassenverschillen in Senegal te verkleinen. In het land wordt hij als nationale held gezien.
Youssou N’Dour verwierf internationale bekendheid toen hij in 1986 meedeed op het album ‘So’ van Peter Gabriel en meeging op wereldtour. Ook werkte hij samen met Paul Simon en de Zweedse zangeres Neneh Cherry.
cc-foto: Eric Salor

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.