Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ze is verkracht, zie hoe omstanders reageren

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abaad
ABAAD , een feministische organisatie in Beiroet, heeft een schokkende video gemaakt om de discussie over slachtoffers van seksueel geweld op gang te brengen. In de video is een vrouw te zien die huilend over straat loopt, haar is duidelijk iets ernstigs overkomen. Voorbijgangers informeren wat er aan de hand is. Ze zegt verkracht zijn. Natuurlijk schieten empathische mensen haar te hulp maar het gaat ABAAD om de commentaren van de omstanders die volgen. De vrouw wordt verweten dat ze zelf schuldig is want kort rokje, ’s avonds laat. Het zijn commentaren die niet alleen in Beiroet te horen zijn maar over de hele wereld.
De vrouw is een actrice. De actie gaat gepaard met de hashtag #ShameOnWho : Vervolg de dader, verwijt het slachtoffer niets.
ABAAD kreeg vorig jaar voor elkaar dat de Libanese wet waardoor verkrachters aan vervolging konden ontkomen door met hun slachtoffer te trouwen, is geschrapt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.