48

Ze smelten de kaaskoppen!

Het wordt heet in Nederland ... Temperaturen kunnen oplopen tot wel 36 graden in het Zuiden ... Mogelijk nieuw hitterecord

De grens – waar lekker zonnig zomerweer ophoudt en ziedende hitte begint – zal voor iedereen ergens anders liggen, maar dat het heet wordt is zeker. De komende dagen kan het kwik plaatselijk stijgen tot wel 36 graden. Met name in Limburg wordt het erg warm en dan vooral vrijdag overdag. Met de benauwdheid zou het mee moeten vallen, Meteo Consult spreekt van relatief droge lucht die wordt aangevoerd.

The Beach Captain from Tom Akerman on Vimeo.

Veel mensen moeten gewoon werken met het warme weer en niet iedereen heeft de luxe van airconditioning. Hier lees je wat tips om het hoofd koel te kunnen houden onder werktijd en hier lees je hoe je je op kunt maken zonder dat de lak weer even snel van je porem af smelt. Verder is het belangrijk om genoeg te drinken (duh) en om je kinderen en dieren niet in afgesloten kleine ruimtes te laten zitten (blijkbaar zijn er nog steeds mensen die dit wel doen).

Mocht je vrij zijn, dan heb je gelukkig wat meer mogelijkheden tot je beschikking om af te koelen. Buzzfeed maakte een verfrissend lijstje met diverse opties. De meest voor de hand liggende wijze blijft natuurlijk het opzoeken van een zwembad of iets anders dieps met water erin, al is dit in de grote steden vaak wat lastig. Hagenezen losten dit op door een groot aantal brandkranen open te draaien, met verrukte buurtkinderen en chagrijnige brandweer tot gevolg.

De meeste steden hebben echter wel een soort van vrij toegankelijk stadsstrandje, zoals de man in bovenstaande video in London maakte. En anders is er altijd nog het nationaal hitteplan.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)