Laatste update 21:37
9

Zeeuwse PVV-fractie vecht elkaar de tent uit

UPDATE:
De Statenfracties en de raadsfracties in Terneuzen en Tholen hebben Van Dijk opgeroepen zijn Statenzetel en zijn plek op de PVV-kandidatenlijst voor de Eerste Kamer af te staan. Vincent Bosch is de beoogde nieuwe voorzitter van de Statenfractie.

EERDER:
De Zeeuwse (ex-)PVV-fractievoorzitter Peter van Dijk doet vandaag bij de politie aangifte van “laster en smaad” tegen zijn partijgenoten, nadat zij hem met onmiddellijke ingang uit zijn functie hebben gezet. Dat meldt Omroep Zeeland.

De oud-collega’s van Van Dijk hebben een drie pagina’s lang manifest van wantrouwen opgesteld waarin de beschuldigingen tegen hem worden opgesomd. De fractievoorzitter zou misbruik hebben gemaakt van partijgeld, zijn vrouw in dienst hebben genomen als fractiemedewerkster en haar herhaaldelijk loonsverhoging hebben gegeven. Van Dijk zou zelfs fractiegenoot Vincent Bosch met de dood hebben bedreigd en gezegd hebben: “Ik schiet je dood!” Daar is inmiddels ook aangifte van gedaan.

In een persbericht zeggen de raadsfracties van de PVV in de gemeenten Terneuzen en Tholen en leden van de Provinciale Statenfractie dat ze hopen dat hij zijn zetel opgeeft. Van Dijk is dat “ab-so-luut niet van plan” en stelt dat hij helemaal niet uit zijn functie gezet kan worden, omdat hij daar als onderdeel van de fractie over moet meebeslissen:

Het zijn leugens! Ik laat dit niet over mijn kant gaan! Die beschuldiging komt van toenmalig fractiegenoot Roland de Wit, die niet eens bij die betreffende vergadering aanwezig was. Andere mensen die er wel bij waren, weten nergens van dat ik zoiets gezegd zou hebben.

Cc-foto: Alijava

Geef een reactie

Laatste reacties (9)