13

Zeg het met billen

De dames van cricketvereniging VRA wilden wat enthousiasme creëren voor hun geliefde sport, dus lieten ze zich van hun beste kant zien

Zeg maar eerlijk, je weet geen bal van cricket, behalve misschien dat een wedstrijd nogal lang duurt en dat met name Britten, Australiërs en Indiërs zich er druk om maken. Maar wat blijkt, cricket is hartstikke bruisend en wordt ook gespeeld door prachtige jonge vrouwen in Nederland. Zo ook de dames van cricketvereniging VRA in Amsterdam, die hun ziel en zaligheid op de gevoelige plaat lieten vastleggen om de wereld te tonen dat er vanalles schort aan het wat suffige imago van hun sport.

Cricketspeelster Nathalie Hennis vertelt aan AT5:

Ons idee is dat we dus een jaar lang met cricket-gerelateerde foto’s in iemands huiskamer hangen. Dus dat mensen erin geïnteresseerd raken en gewoon heel veel zien. Hopelijk gaan ze dan denken: ‘Wat is dat eigenlijk?’ En dat ze dan cricket gaan googelen bijvoorbeeld.”

De dames treden met hun kalender in de voetsporen van andere blote atleten die hun gespierde lichamen lieten fotograferen ten gunste van hun sport of het goede doel, zoals het Franse nationale rugbyteam, de Warwick Rowers, maar ook bijvoorbeeld Coco Ho, Venus Williams en Larry Fitzgerald.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)