24

Zege voor Kant: minder marktwerking in thuiszorg

Drie wetsvoorstellen die marktwerking in de thuiszorg moeten terugdringen, kunnen rekenen op steun van meerderheid in de Tweede Kamer

Agnes Kant heeft in haar laatste week als volksvertegenwoordiger alsnog een zege geboekt. Drie wetswijzigingen die zij indiende om marktwerking in de thuiszorg terug te dringen, kunnen rekenen op een meerderheid in de Kamer.

De voormalig SP-leider kwam gisteren voor het eerst sinds haar aftreden in maart terug naar het parlement om de wetswijzigingen te verdedigen. Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Kant wil de verplichte openbare aanbesteding van de huishoudelijke hulp uit de wet schrappen en minimumtarieven in de thuiszorg om de moordende prijsconcurrentie te stoppen. Daarnaast mag het gemeentelijke thuiszorgbudget alleen naar hulpbehoevenden en niet naar bijvoorbeeld lantaarnpalen.

Eerder leek er weinig steun voor Kant, maar gisteren bleek de PvdA opeens bereid al haar voorstellen te steunen na een aantal wijzigingen. Daarmee haalt de SP morgen bij de stemming waarschijnlijk net een Kamermeerderheid.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (24)