Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zegsman Clinton weg om Bradley Manning

  •  
14-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_PhilpCrowley_Center_for_American_Progress_Action_Fund_300.jpg
Philip Crowley, woordvoerderder van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, had kritiek op de behandeling van de soldaat die documenten zou hebben gelekt naar WikiLeaks
In de VS heeft Philip Crowley, de woordvoerder van minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, zijn ontslag aangeboden. Crowley had kritiek geuit op de behandeling van soldaat Bradley Manning, zo meldt de Belgische publieke omroep VRT. Manning zit al maanden opgesloten omdat hij geheime documenten zou gelekt hebben aan WikiLeaks.
VRT meldt dat Crowley vorige week tijdens een toespraak de manier waarop Manning wordt behandeld “ridicuul, contraproductief en stom” heeft genoemd. President Barack Obama reageerde direct door te zeggeb dat hij geen probleem ziet met de opsluiting van Manning. Na deze publieke blaam van Obama werd de positie van Crowley onhoudbaar. Met zijn ontslag is Crowley het eerste slachtoffer van de controverse rond Manning. De soldaat zit al maanden in eenzame opsluiting en volgens critic wordt hij er gefolterd. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.