8

&… Zeldzaamste dier op aarde is niet meer

Badzout nieuwe rage onder junkies ... Minister wil geen Brandon-taferelen meer ... & Vrouwen uit Saoedi-Arabie voor het eerst naar de Spelen 

Meer nieuws vandaag…


Reuzeschildpad ‘Eenzame George’ heeft de aarde verlaten. Daarmee is het laatste exemplaar van een soort reuzenschildpad uitgestorven. George werd door zijn verzorger dood aangetroffen in zijn hok. Naar schatting is de schildpad honderd jaar oud geworden. Dat is relatief jong, want de dieren kunnen zo’n 200 jaar worden. George is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Hij leefde in een nationaal park op de Galapagoseilanden. (Trouw)

Dat badzout tot akeligheden kan leiden blijkt in Amerika. De stof methylenedioxypyrovalerones die er in zit is niet verslavend maar de giftige bestanddelen drijven mensen tot waanzin. Afgelopen weekend arresteerde de politie een 20-jarige jongen in Californië die een 77-jarige oud vrouw met een schop op het hoofd geslagen had terwijl hij onder invloed was van badzout. Het is niet het eerste incident met badzout. Eerder werd een dakloze man in Miami het slachtoffer van de 31-jarige Rudy Eugene die ook badzout had ingenomen. (The Independent)

De groep wiskundigen Numberphile heeft het mysterie van YouTube opgelost. Het aantal views per video blijft altijd steken bij 301. Dat komt omdat YouTube dan een verificatie uitvoert om te kijken of het wel om echte views gaat. Dit proces kan soms een halve dag tot een dag duren, waardoor het aantal views niet stijgt. (NRC)

De beelden van de zwakbegaafde Brandon zijn we nog niet vergeten. De jongen werd vastgebonden omdat hulpverleners niet meer wisten wat ze met hem aan moesten. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten schrijft vandaag aan de Kamer dat er een cultuuromslag moet komen binnen de hulpverlening en dat fixatie alleen mag voorkomen als het niet anders kan. (NU.nl)

Deze zomer zullen voor het eerst vrouwen uit Saoedi-Arabië deelnemen aan de Olympische Spelen. De Olympische Commissie had gedreigd het land van de Spelen verbannen als ze vrouwen niet zouden toelaten. (The Guardian)

Een hoogleraar van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt verdacht van wetenschapsfraude. De hoogleraar consumentengedrag Dirk Smeesters nam vanochtend ontslag. Twee van zijn artikelen zijn inmiddels teruggetrokken uit wetenschappelijke tijdschriften. (NRC)

Assange wil de diplomatieke garantie dat hij niet door de VS wordt vervolgd voor de publicatie van geheime documenten wanneer hij in Zweden terecht zal staan. (NU.nl)

Vleesetende planten veranderen door verontreiniging van het water. Zo verandert de Venusvliegenvanger in een vegetariër. Een toename van zure regen zorgt er voor dat er meer stikstof in de bodem komt waardoor de planten minder insecten eten. (Piepvandaag)

De Nederlandse Moslim Partij heeft zichzelf vandaag opgeheven. De voorzitter en penningmeester zijn van mening dat er nu geen plaats is voor een partij die op de islam is gebaseerd. Beide hebben daarom hun bestuursfunctie neergelegd. (NOS)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)