Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zelf je kind opvangen? Dan geen toeslag meer

  •  
27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
asscher300_09.jpg
De zo gedroomde participatiemaatschappij loont niet
Het kabinet wil dat men meer gaat participeren in de samenleving. Dat je bijvoorbeeld je buurman helpt met de boodschappen, of zo nu en dan de ramen lapt voor de overbuuf. Of dat ouders zelf de opvang van hun kinderen regelen, bijvoorbeeld in een ouderparticipatiecrèche. Maar wie dat laatste doet, kan niet langer rekenen op de kinderopvangtoeslag. Dat heeft minister Asscher woensdag besloten.
Alleen professionele kinderopvanginstellingen krijgen als het aan Asscher ligt voortaan nog het recht op kinderopvangtoeslag. Die instellingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en dat niet altijd geldt voor de ouderparticipatiecrèches. Tot dusver kregen ouders met kinderen op zo’n laatste soort opvang, wel een toeslag.
De oppositie is fel tegen. Zo begrijpt CDA-Kamerlid Pieter Heerma niet welk probleem Asscher wil oplossen door de ouderparticipatiecrèches anders te behandelen. Ze zijn juist een voorbeeld van de participatiesamenleving die het kabinet nastreeft. Laat het doel van de participatiemaatschappij nu net minder uitgaven door de overheid zijn.
Asscher kon alleen rekenen op steun van regeringspartijen VVD en PvdA.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.