165

Zelfcensuur: band schrapt lied over PVV uit Bevrijdingsconcert

In het nummer van Jos en de Tosti's wordt Wilders 'Mussolini van de lage landen' genoemd

Na de lezing van cultuurhistoricus Thomas von der Dunk is nu ook een lied over de PVV geschrapt. Een band die optreedt op het Bevrijdingsfestival in Wageningen heeft een omstreden nummer uit het optreden gehaald. In het nummer van de band Jos en de Tosti’s wordt PVV-leider Wilders vergeleken met de Italiaanse dictator Mussolini en Adolf Hitler, zo meldt de NOS. De Band zegt niet onder druk te zijn gezet en censureert dus zichzelf


Het refrein luidt:

“Mussolini van de Lage Landen / Van mij mogen ze jouw uitspraken ook verbranden / Als jij nou een snor en een scheiding nam / dan zou ik jou ook kunnen vergelijken met Mein Kampf”.

De organisator van het festival vreesde dat de tegenstellingen erdoor zouden worden vergroot. De band benadrukt dat het nummer niet bedoeld is om Wilders of de PVV te bedreigen. Jos en de Tosti’s zegt niet onder druk te zijn gezet om het nummer te schrappen, aldus de NOS.

Eerder werd ook de Arondéuslezing van Thomas von der Dunk door het CDA en de VVD in de provincie Noord-Holland verboden, omdat die te kritisch zou zijn over de PVV. Deze lezing wordt vandaag alsnog gehouden voor de deur van het provinciehuis.

Geef een reactie

Laatste reacties (165)