Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zelfmoordaanslag Nigeria gepleegd door weer een jong meisje

  •  
22-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GIRLS300.jpg
Zes doden en tientallen gewonden ... Aangenomen wordt dat Boko Haram achter de aanslag zit 
Het meisje blies zichzelf op bij een controlepost in de stad Potiskum in het noorden van Nigeria. Volgens ooggetuigen was ze niet ouder dan 8 jaar. Zijzelf en vijf omstanders kwamen om het leven. Hoewel de aanslag nog niet is opgeëist wordt aangenomen dat terreurorganisatie Boko Haram achter de actie zit. Zij gebruiken vaker jonge meisjes bij aanslagen.
Dit meldt NOS :
Ze weigerde zich te laten controleren bij een controlepost. Daardoor ontstond een ruzie met de veiligheidsbeambten. Tijdens die ruzie bracht ze de bom tot ontploffing. Het Nigeriaanse leger is begonnen aan een opmars tegen de islamitische terreurbeweging. In de nacht van zaterdag op zondag heroverden Nigeriaanse militairen de noordoostelijke plaats Baga op Boko Haram.
Baga werd begin januari door de terreurorganisatie veroverd, waarbij zeker 150 mensen omkwamen. Satellietbeelden van Amnesty maakten de verwoesting zichtbaar.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.