Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zembla: 'CO2-bom onder Barendrecht'

  •  
28-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
mdh_300.jpg
Update 00:20: GroenLinks wil Kamerdebat … [Video] Kritisch rapport bereikte Tweede Kamer nooit
De overheid en Shell willen een proef doen met het opslaan van CO2 in een dicht bevolkte woonwijk in Barendrecht. De bewoners zijn bang omdat niemand ze kan garanderen dat het veilg is.
UPDATE 29/3 00:20 GroenLinks wil naar aanleiding van Zembla een Kamerdebat. Volgens de partij mag er in een woonwijk niet worden geëxperimenteerd met de techniek:
In theorie is de kans klein dat er iets mis gaat met de ondergrondse opslag van CO2. Toch weten we het niet zeker, omdat het nog nooit op grote schaal is gedaan. CO2 is zwaarder dan lucht. Als er opeens een grote hoeveelheid van het gas vrijkomt, dan kan het lokaal in de vorm van een wolk blijven hangen met alle risico’s van dien. “De kans dat dit gebeurt is weliswaar klein, maar we mogen het risico niet lopen. Theoretische modellen laten zien dat CO2-opslag veilig is. Dat zal op papier ongetwijfeld kloppen, maar we spreken niet voor niets in termen van experimenten en demonstratieprojecten. We weten nog niet of het in de praktijk ook echt veilig is”, aldus Vendrik.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.