48

ZEMBLA haalt topman VerzuimReductie neer

Topman Marcel Wenting stapt op nadat bekend is geworden dat zijn bedrijf de privacy van zieke werknemers schendt

De topman van VerzuimReductie, Marcel Wenting, stapt op. Dat meldt NOS. Wenting hoopt dat de onderneming zo weer in ‘rustiger vaarwater’ komt. Het bedrijf kwam in opspraak na een uitzending van televisieprogramma ZEMBLA, waaruit bleek dat het bedrijf de privacy van zieke werknemers schendt. Eerder stapte ook directeur Jan van Halst op.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Update 15.00

Ook de Bijenkorf heeft de samenwerking met het Hengelose VerzuimReductie opgezegd. Dat meldt RTV Oost. Praxis laat weten een extern bedrijf in te zullen schakelen om de gang van zaken bij VerzuimReductie te onderzoeken.

Uit de reportage van ZEMBLA bleek dat VerzuimReductie privacygevoelige informatie van werknemers verzamelt en opslaat. Ook worden bedrijfsartsen geregeld gepasseerd bij het beoordelen van een ziekmelding.

Wanneer werknemers van onder andere TSN, de Bijenkorf en Praxis zich ziekmelden, bellen ze met de callcenter van VerzuimReductie.nl, die het ziekteverzuim van deze bedrijven regelt. De callcenter medewerkers leggen uitgebreide dossiers aan met medische gegevens en krijgen ook inzage in intakeverslagen van psychologen. De werkgever (de opdrachtgever) kan vragen om inzage van deze dossiers.

V&D heeft naar aanleiding van de ZEMBLA-uitzending ‘De verzuimpolitie’ besloten de samenwerking met VerzuimReductie te verbreken. Bijenkorf en Praxis beraden zich nog.

Eerder verscheen op Joop: Verzuimpolitie schendt ernstig de privacy van werknemers

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)