Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zembla: Wie verschoont moeder?

  •  
31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wieverschoontmoeder.jpg
VIDEO: 'Ouderen liggen niet zelden tot de middag in bed, vaak in vieze luiers'
De ZEMBLA-uitzending ‘Wie verschoont moeder’ van 11 mei 2008 liet schokkende beelden zien van een oude vrouw in een vieze luier en met poep onder haar nagels in een verpleeghuis. De politiek belooft beterschap maar meer dan vier jaar later is de situatie in tientallen verpleeghuizen nog steeds schrijnend.
Bij de presentatie van het regeerakkoord, twee jaar geleden, belooft Geert Wilders tienduizend extra handen aan het bed en honderden miljoenen euro’s extra. Honderden medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen merken echter niets van die belofte, zo blijkt uit de meldingen die bij het meldpunt  ‘Misstanden Zorg’ van vakbond Abvakabo binnen komen. De meeste klachten gaan over  drie instellingen:  Amsta en de Osira Groep in Amsterdam en HWW Zorg uit Den Haag. ZEMBLA onderzoekt hoe het kan dat de zorg in deze drie instellingen onder de maat is.
ZEMBLA – Wie verschoont moeder, deel 2, vrijdag 31 augustus om 21.16 uur bij de VARA op Nederland 2. 
Meer informatie vindt u op de website van het programma. Bekijk ook de uitzending ‘Wie verschoont moeder’ uit 2008
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.