Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zendtijd voor nieuwe moslimomroep

  •  
11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
dschotel.jpg
SZM krijgt uitzendvergunning ondanks eerdere twijfels
Het Commissariaat voor de Media heeft de Stichting Zendtijd Moslims (SZM) een uitzendvergunning verstrekt voor het verzorgen van radio- en tv-programma’s op het gebied van de islam. De vergunning geldt tot en met 31 december 2015, en voorziet in ruim 175 uur radio en ruim 58 uur televisie per jaar.
De SZM is volgens het Commissariaat een representatief samenwerkingsverband tussen verschillende islamistische stromingen. Organisatorisch brengt de SZM de activiteiten onder bij de NTR. De NTR vult nu de zendtijd die is gereserveerd voor islamitische programmering ook al, na interne ruzies en financieel gesjoemel bij de voorgangers van de SZM.
Of de SZM zendtijd zou krijgen was lang onduidelijk, onder meer na berichten in Trouw over invloed van Turkije op de programmering. De toekomst is ook onzeker, omdat het huidige kabinet de financiering van de kleine levensbeschouwelijke omroepen wil staken vanaf 1 januari 2016.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.