Laatste update 13:05
19

Zenuwachtige Amerikaanse bank ziet pitbull voor terrorist aan

Een online betaling van een man uit San Francisco werd eerder deze maand geblokkeerd, omdat de naam van zijn hond nogal leek op die van terreurorganisatie IS.

Bruce Francis lijdt aan de ziekte Multiple Sclerose (MS) en is daardoor niet in staat zelf zijn hond uit te laten, daar huurt hij iemand voor in. Bij het overmaken van een betaling aan zijn hondenuitlater, vermeldde Francis voor de duidelijkheid de naam van zijn 9-jaar oude pitbull: Dash. Bij de Amerikaanse Chase bank reden om alle alarmbellen af te laten gaan.

Bankmedewerkers waren niet in staat onderscheid te maken tussen Dash en Daesh, het Arabische acroniem voor terreurgroepering Islamitische Staat, en als een stel ware patriotten blokkeerden ze de betaling. En niet allen dat, Francis werd direct gerapporteerd bij het ministerie dat onmiddellijk om opheldering vroeg. Wat bedoelde Francis precies met “Dash”?

Volgens de Chase bank is er niets overtrokken aan hun reactie. ‘Het is belangrijk dat misdaad niet via het bankensysteem de VS binnenkomt.’ Na grondig onderzoek werd de uitlater alsnog betaald voor zijn wandeling met de hond. En Francis zelf? Die reageert luchtig: ‘Als een beetje ongemak voor mij en mijn hondenuitlater betekent dat we terroristen kunnen stoppen, dan is dat een prijs die ik bereid ben te betalen.’

Bron: Huffington Post

Geef een reactie

Laatste reacties (19)