Laatste update 10 april 2016, 16:38
34

Zes gewonden bij aanslag op vluchtelingenhotel

Update 10 april:
De brand in het vluchtelingenhotel lijkt te zijn aangestoken door een van de daar verblijvende vluchtelingen. De politie ging eerst uit van een aanslag met racistisch motief, maar na onderzoek en gertuigenverhoor bleek een jonge man uit Syrië de brand te hebben aangestoken en de hakenkruizen te hebben getekend. Hij wilde daarmee aandacht vragen voor zijn uitzichtloze positie, aldus de politie. De man van 26 is in hechtenis genomen.

Eerder:

Bij een brand in een hotel in Bingen, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, zijn vannacht zes gewonden gevallen. Vier bewoners en twee brandweermannen liepen een rookvergiftiging op. De politie meldt dat de brand rond 3.15 uur ontstond. In het hotel waren op dat moment 25 mensen aanwezig, onder wie 16 vluchtelingen. De politie gaat uit van ernstige brandstichting, maar heeft de oorsprong nog niet kunnen ontdekken wegens aanhoudende bluswerkzaamheden. De politie vermoedt dat de aanslag racistisch gemotiveerd is. In en op het gebouw waar de brand woedde werden ook verse met zwarte verf aangebrachte hakenkruizen aangetroffen. Het openbaar ministerie is een onderzoek gestart.

De brandstichting is de laatste in een lange reeks van aanvallen op vluchtelingen en de gebouwen waar ze verblijven, het aantal gewelddadige incidenten is in een jaar tijd vervijfvoudigd.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)