10

‘Zet colleges online voor iedereen’

Hogescholen en universiteiten worden met publiek geld bekostigd. Colleges horen dan ook voor iedereen toegankelijk te zijn, stelt de Piratenpartij

De Piratenpartij roept onderwijsinstellingen zondag in een persbericht op om vanaf het nieuwe collegejaar alle colleges op te nemen en online te plaatsen. Door ze online te publiceren, kan de kennis aan een breder publiek beschikbaar gesteld worden.

Het online publiceren van alle colleges heeft meer voordelen, zegt de Piratenpartij. Docenten kunnen zien hoe collega’s op andere universiteiten de stof doceren. Studenten krijgen kunnen de kwaliteit van de onderwijsprogramma’s die ze willen volgen vooraf te controleren en zij kunnen de keuze van hun vakken en zelfs voor de hele studie daarop aanpassen. Werkenden, tot slot, kunnen zich in de avonduren bijscholen door colleges online te volgen.

De Piratenpartij wil dat onderwijsinstellingen hun colleges onder een vrije licentie beschikbaar stellen. Wanneer de onderwijsinstellingen hun colleges niet uit vrije wil onder een vrije licentie beschikbaar stellen, zal de Piratenpartij in de Tweede Kamer een wetsvoorstel indienen. 

Meer over de piratenpartij vindt u hier. Lees ook de opiniestukken van lijsttrekker Dirk Poot hier op Joop

Foto voorpagina: Kandidaat Kamerleden van de Piratenpartij met in het midden Dirk Poot.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)